adverlet atas


Mar 16, 2011

AWAK,, SAYA TAHU MASIH ADA CINTA ANTARA KITA.


SAYA INGAT LAGI MASA SAYA PERTAMA KALI NAMPAK AWAK.. MASA TU AWAK BARU JE NAK AMBIL AIR SEMBAHYANG UNTUK SEMBAHYANG ZOHOR.. SAYA TENGOK JE KAT AWAK TAPI AWAK TAK PERASAN.. BETUL CARA AWAK AMBIL AIR SEMBAHYANG TU.. KADANG-KADANG SAYA TENGOK KAWAN-KAWAN  AWAK AMBIL AIR SEMBAHYANG BUKANNYA BETUL SANGAT.. SAYA NAK TEGUR TAPI TAKUT DILABEL SEBAGAI BERLAGAK SEPERTI SERBA TAHU.. SAYA PENDAM JE LAH RASA TU.. SETIAP KALI NAMPAK AWAK,, SAYA PERHATI AWAK DARI JAUH..

ADA SATU HARI TU SAYA TIDAK PERASAN ADA LONGKANG DI DEPAN SAYA.. AWAK NAK TAHU KENAPA? SEBAB SAYA PERHATIKAN AWAK.. PERHATIKAN GERAK LANGKAH AWAK.. AWAK KETAWAKAN KAT SAYA.. MEMANG TU PERANGAI AWAK KAN? SUKA TERTAWAKAN ORANG DISAAT ORANG JATUH.. BUKANNYA MAHU TOLONG TAPI KETAWA JE AWAK PANDAI.. DAH LAH AWAK KETAWA TU KUAT SAMPAI ADA YANG PERASAN YANG SAYA JATUH LONGKANG.. DARIPADA TAKDE ORANG YANG TAHU HAL TU SAMPAI ADA YANG TAHU SAYA JATUH LONGKANG.. NASIB BAIK MEREKA TOLONG SAYA.. KALAU NAK HARAPKAN AWAK? SAYA RASA SAMPAI KIAMAT PUN AWAK TAKKAN TOLONG SAYA.. MALUNYA SAYA.. TAPI SAAT ITU JUGA SAYA TAHU AWAK SEDAR AKAN KEHADIRAN SAYA DALAM SEKOLAH TU WALAUPUN AWAK TAK TAHU SAYA MINAT KAT AWAK.. GEMBIRANYA SAYA MASA TU.. TERIMA KASIH LONGKANG KERANA TANPA LONGKANG ITU MUNGKIN AWAK TAKKAN KENAL SAYA SAMPAI BILA-BILA..

SEJAK HARI TU, SETIAP KALI AWAK TERSEMPAK DENGAN SAYA, AWAK MESTI AKAN CAKAP “JALAN BAIK-BAIK TAU, NANTI JATUH BANGUN SENDIRI.”.. SETIAP KALI AWAK LAFAZ AYAT ITU SAYA HANYA MAMPU TERSENYUM WALAUPUN DALAM HATI SAYA INGIN MENYATAKAN YANG SAYA MINAT PADA AWAK.. TAPI SAYA TAK MAMPU DAN SAYA TAKUT AWAK TIDAK AKAN DAPAT TERIMA HAKIKAT YANG SAYA ANGGAP AWAK LEBIH DARI SEORANG.. SAYA SABARKAN DIRI SAYA.. SAYA PUJUK HATI SAYA YANG TERSEKSA INI UNTUK BERTAHAN.. SAYA BELUM KENAL AWAK BETUL-BETUL CUMA SAYA DAPAT INFORMASI TENTANG AWAK DARI KAWAN-KAWAN AWAK.. NASIB BAIK MEREKA YANG MEMBERI INFORMASI TIDAK PERASAN YANG SAYA MINAT KAT AWAK.. OH, LUPA.. SAYA KAN BAKAL SEORANG PEGUAM.. JADI,, SAYA MESTI PANDAI MEMUTARKAN BELIT CERITA UNTUK DAPATKAN FAKTANYA..

AWAK INGAT TAK MASA HARI KANTIN TU, SAYA PANGGIL AWAK UNTUK BERBORAK-BORAK DENGAN SAYA TAPI AWAK JUAL MAHAL.. AWAK CAKAP SAYA NAK MENGORAT AWAK.. SAYA TAHU AWAK BERGURAU.. TAPI ALANGKAH BAGUSNYA KALAU AWAK TAHU ITULAH HAKIKATNYA.. SAYA CAKAP AWAK PERASAN JE LEBH.. LEPAS TU AWAK TAK DUDUK LAGI KAT MEJA YANG SAYA DUDUK TU.. LEPAS SAYA NAK BAGI AWAK AIR OREN BARULAH AWAK DUDUK.. SOMBONGNYA AWAK.. SEPANJANG AWAK DUDUK SEMEJA DENGAN SAYA HARI TU,, SAYA RASA CEPAT SANGAT MASA BERLALU.. JANTUNG SAYA JUGA TAK HABIS-HABIS BERDEGUP KENCANG.. TIBA-TIBA SAYA BERANIKAN DIRI UNTUK TANYA SOAL PERIBADI AWAK.. MACAM-MACAM SAYA TANYA KAN? SAMPAI AWAK INGAT SAYA MAHU JADI POLIS.. SATU DEMI SATU SAYA TANYA AWAK.. DARI SOALAN TU LAH SAYA DAPAT KENAL DIRI AWAK DENGAN LEBIH MENDALAM.. SAYA RASA DEKAT SANGAT DENGAN DIRI AWAK.. TERIMA KASIH AWAK ATAS SEMUA JAWAPAN YANG AWAK BAGI KAT SAYA TU..

SAYA ADA JUGAK CAKAP KAT AWAK YANG SAYA NAK KENAL AWAK DENGAN LEBIH RAPAT TAPI AWAK MACAM TAK SUKA JE SAYA CAKAP MACAM TU..  SAYA TAK TAHU AWAK FAHAM ATAU TAK APA MAKSUD ‘KENAL DENGAN LEBIH RAPAT’ YANG SAYA CAKAP TADI.. SAYA ADA JUGA RASA BERSALAH BILA SAYA TANYA AWAK SOALAN TU.. MAAFKAN SAYA KALAU AWAK RASA SOALAN SAYA TU MEMBUATKAN AWAK RASA TIDAK SELESA.. LEPAS TU SAYA BIARKAN JE LAH AWAK PERGI ENTAH KEMANA..  SAYA TAK MAMPU NAK TAHAN AWAK SEBAB NANTI APA PULA KATA AWAK..
SEJAK PERISTIWA HARI KANTIN ITU,, SAYA RASA ADA KELAINAN DALAM DIRI AWAK.. AWAK LANGSUNG TAK TEGUR SAYA MACAM BIASA.. TENGOK SAYA PUN AWAK TAK NAK.. SAYA RASA HIDUP SAYA BUKAN SEPERTI HARI-HARI BIASA.. SUNYI DAN BOSAN SEPANJANG HARI.. SAYA RINDU GURAUAN AWAK.. RINDU SANGAT-SANGAT.. KALAU AWAK BOLEH RASA SEKSA YANG SAYA TANGGUNG NI,, SAYA RASA AWAK TAKKAN MAMPU TANGGUNGNYA.. SAKIT.. SAYA RASA LEBIH SAKIT BILA AWAK BERCAKAP DENGAN ORANG LAIN.. SETIAP KALI SAYA DENGAR RADIO,, LAGU-LAGU DALAM RADIO TU MACAM MEMUTARKAN TENTANG KISAH HIDUP SAYA.. MACAM LAGU PERGI YANG DINYANYIKAN OLEH AIZAT..

 UNTUK PENGETAHUAN AWAK SAYA SEORANG YANG SANGAT SENSITIF.. LEBIH-LEBIH LAGI DENGAN ORANG YANG SAYA SAYANG.. SAYA CEMBURU TENGOK AWAK BERMESRA DENGAN MEREKA.. SAYA RASA MACAM NAK BUNUH JE SEMUA ORANG YANG CUBA BERCAKAP DENGAN AWAK TU.. SAYA BUAT MACAM TU SEBAB SAYA TAKUT KEHILANGAN AWAK DALAM HIDUP SAYA WALAUPUN SAYA TAHU AWAK BUKAN MILIK SAYA SEPENUHNYA SEKARANG TAPI SAYA PERCAYA SAYA BOLEH DAPATKAN AWAK KALAU ITU TAKDIRNYA.. SAYA TAKUT MEREKA MENGHASUT AWAK ATAU MENUNDUKKAN AWAK KE JALAN YANG SALAH.. SAYA TAK NAK ORANG YANG SAYA SAYANG JADI MACAM TU.. KALAU BENAR PUN,, SAYA AKAN BIMBING AWAK BALIK KE PANGKAL JALAN BALIK WALAU APEPUN CARANYA TERMASUK KORBANKAN APA YANG SAYA ADA HANYA UNTUK AWAK..

SETIAP KALI SAYA NAMPAK AWAK DARI JAUH,, SAYA RASA DIRI AWAK BUKAN SEPERTI DULU.. AWAK DAH LAIN,, AWAK SEMAKIN GARANG DAN MUKA AWAK SEMAKIN SERIUS.. SAYA TAKUT TENGOK MUKA AWAK.. TAPI MUNGKIN  TU HANYA PERASAAN SAYA JE.. DAN PERKARA YANG TIDAK PERNAH BERUBAH DALAM DIRI SAYA IALAH PERASAAN SAYANG SAYA TERHADAP AWAK TIDAK PERNAH TERPADAM DARI DALAM HIDUP SAYA.. KALAU RASA TU BERKURANG PUN,, SAYA AKAN ANGGAP AWAK KAWAN BAIK SAYA JE DAN TAKKAN JADI MUSUH SAYA.. AWAK MESTI TAHU PERKARA TU..

MINGGU LEPAS MASA PERHIMPUNAN SAYA NAMPAK AWAK ASYIK JE TONGOK KAT SAYA.. AWAK TENUNG MATA SAYA.. TENUNG DALAM-DALAM.. TAPI SAYA EGO KAN?? SAYA BUAT TAK TAHU JE KAT AWAK… MUNGKIN SAYA JANGGAL LAGI KAT AWAK SEBAB HAL HARI TU.. KAWAN SAYA ADA CAKAP YANG ADA BUDAK LELAKI TEMGOK KAT SAYA.. SAYA BUAT-BUAT TANYA PADA KAWAN SAYA SIAPA YANG TENGOK KAT SAYA.. SAYA TAHU AWAK YANG TENGOK.. KALAU SAYA DIBERI KEKUATAN PADA MASA TU,, SAYA AKAN TENUNG WAJAH AWAK LAMA-LAMA.. SAYA AKAN TENUNG MATA AWAK DALAM-DALAM SUPAYA APA YANG SAYA CAKAP DALAM HATI SAYA SAMPAI PADA AWAK.. AWAK,, HATI SAYA SELALU MERINTIH YANG SAYA SAYANG AWAK.. TAPI SAYA TAK MAMPU UNGKAPKAN AYAT ITU PADA AWAK.. SAYA TAKUT..

SEMALAM SAYA PERASAN AWAK DAH MULA SENYUM KAT SAYA.. SAYA TAK FAHAM APA MAKSUD SENYUM AWAK TU.. ADAKAH SENYUM TU SENYUM SEORANG SAHABAT ATAU SENYUM SEORANG YANG MEMERLUKAN KASIH SAYANG.. SAYA GEMBIRA SANGAT BILA AWAK DAH MULA TEGUR SAYA.. SAYA SUKA PERUBAHAN POSITIF DALAM DIRI AWAK ITU... WALAU APEPUN AWAK ANGGAP SAYA SEKARANG,, SAYA AKAN ANGGAP AWAK SEBAGAI KAWAN SAYA JE.. TAK LEBIH DARI TU SEBAB SAYA TAKUT PISANG BERBUAH DUA KALI.. KALAU BENDA TU BERLAKU SEKALI LAGI PUN,, SAYA TAKKAN PUTUS ASA UNTUK TUNGGU AWAK CURI HATI SAYA NI.. CUMA SAYA PERLU BERSABAR DAN BERSABAR..

No comments:

customer online

jangan klik kanan